PIANISTIT

PIANISTIT

 Liisa Malmivaara

Liisa Malmivaara on opiskellut pianonsoittoa Porvoonseudun musiikkiopistossa Brita-Liisa Johanssonin, Sibelius-Akatemiassa (MuM 2004) Hui-Ying Tawaststjernan, Kööpenhaminan kuninkaallisessa konservatoriossa José Ribéran ja Sweelinck-konservatoriossa (Music Post graduate 2000) Naum Grubertin johdolla. Kamarimusiikissa häntä on ohjannut Ralf Gothóni. 

Liisa Malmivaara on palkittu mm. Kilin kansainvälisissä pianokilpailuissa ja Nyborgin pohjoismaisissa pianokilpailuissa. Hän on esiintynyt mm. Josef Hofmann-festivaaleilla Puolassa, Pianoaura-festivaaleilla, Mäntän musiikkijuhlilla ja Kaakon Kamarimusiikissa.

Liisa Malmivaara toimi Turun konservatorion pianonsoiton yliopettajana 2003-2016. Nykyään hän opettaa pianonsoittoa ja kamarimusiikkia Helsingin konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Opetustoimensa ohella hän soittaa aktiivisesti kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.

 Valeria Resjan

Valeria Resjan aloitti pianonsoiton opintonsa Venäjällä. Hän muutti 1990 Suomeen ja jatkoi opintoja Sibelius-Akatemiassa Hamsa Al-Wadi Juriksen johdolla. Ralf Gothóni toimi kamarimusiikkiopettajanaan.Resjan on myös opiskellut Madridissa, Kuningatar Sofiakoulussa professori Dmitri Bashkirovin luokalla. 

Resjan on voittanut Laura Mikkolan kanssa Maj Lind-pianokilpailun sekä kansainvälisen Pilar Bayona-kilpailun Espanjassa.

Resjan on esiintynyt soolopianistina ja orkestereiden solistina mm. Okko Kamun, Leif Segerstamin, Jukka-Pekka Sarasten ja Osmo Vänskän johdolla. Hän on konsertoinut mm. Pohjoismaissa, Venäjällä, Japanissa, Arabi-Emiraateissa, ja Kanadassa.

Resjan on myös aktiivinen kamarimuusikko, hän on esiintynyt kansainvälisesti tunnettujen muusikkojen kanssa kuten sellistit Ola Karlsson, Jan-Erik Gustafsson, ja Marko Ylönen, viulistit Elina Vähälä, Hagai Shaham ja Anna-Liisa Bezrodny. 

 Resjan toimii kamaripianistina Sibelius-Akatemiassa.

 

 

Taru Ritavesi 

on monialainen pianisti, joka on erikoistunut yhteismusisoinnin eri osa-alueisiin niin instrumentalistien kuin laulajienkin kanssa. Piano-opintonsa hän aloitti Lappeenrannan musiikkiopistossa. Kotimaan ja Prahan musiikkiakatemian ammattiopintojen jälkeen hän  suoritti vuosina 2001-03 maisteriopintonsa Lontoon Guildhall School of Musicissa, opiskellen korrepetition ja kamaripianistin koulutusohjelmissa. >Kamaripianistin ja korrepetiittorin töiden lisäksi hän on työskennellyt mm. Kansallisbaletin harjoituspianistina sekä eri kesäkurssien ja -tapahtumien pianistina. Toivo Kuula -laulukilpailun kisapianistina hän on toiminut vuodesta 2012 alkaen. Taru Ritavesi voitti vuonna 2002 Cunard Carpathia Award -kamaripianistikilpailun Guildhall Schoolissa, Lontoossa sekä 2006 Kangasniemen musiikkiviikkojen liedpianistikipailun. Syksystä 2006 alkaen hän on toiminut säestäjänä ja pianonsoitonopettajana Porvoonseudun musiikkiopistossa.