PIANISTERNA

pIANISTERNA

 Liisa Malmivaara

Liisa Malmivaara har studerat pianospel vid Borgånejdens musikinstitut under ledning av Brita-Liisa Johansson, vid Sibelius-Akademi (MuM 2004) för Hui-Ying Tawaststjerna, vid det Kungliga Danska Musikkonservatoriet för José Ribéran och vid Sweelinck-konservatoriet (Music Post graduate 2000) under ledning av Naum Grubert. I kammarmusik har Liisa fått handledning av Ralf Gothoní.

Liisa Malmivaara har belönats på bland annat den internationella pianotävlingen i Kil och på de nordiska pianotävlingarna i Nyborg. Hon har uppträtt på bland annat Josef Hofmann-festivalen i Polen, Pianoaura-festivalen, Mänttä Musikfestspel och på Kaakko kammarmusikfestival.

Liisa Malmivaara agerar som huvudlärare i pianospel vid Åbo konservatorium 2003–2006. Numera undervisar hon pianospel och kammarmusik vid Helsingfors konservarotium och vid Sibelius-Akademin. Vid sidan av undervisandet spelar hon aktivt kammarmusik i olika uppsättningar.

 Valeria Resjan

Valeria Rersjan inledde sina pianostudier i Ryssland. Hon flyttad till Finland 1990 och fortsatte sina studier i Sibelius-Akademin under ledning av Hamsa Al-Wadi Juris. Ralf Gothoní agerade som kammarmusiklärare. Resjan har studerat i Madrid vid Drottning Sofiaskolanunder ledning av proffessor Dmitri Bashkirov.

Resjan vann tillsammans med Laura Mikkola Maj Lind-pianotävlingen, samt den internationella Pilar Bayona-tävlingen i Spanien.

Valeria Resjan har uppträtt som solopianist och som orkestersolist under ledning av bl.a. Okko Kamu, Leif Segerstam, Jukka-Pekka Saraste och Osmo Vänskä. Hon har konserterat bl.a. i Norden, Ryssland, Japan, Förenade Arabemiraten och Kanada.

Resjan är också en aktiv kammarmusiker, som har uppträtt tillsammans med internationellt kända musiker som bland annat cellisterna Ola Karlsson, Jan-Erik Gustafsson och Marko Ylönen, med violinisterna Elina Vähälä, Hagai Shaham och Anna-Liisa Bezrodny.

Resjan agerar som kammarpianist vid Sibelius-Akademin

Taru Ritavesi är en mångsidig pianist som specialiserat sig på olika aspekter av musikskapande i samarbete med både instrumentalister och sångare. 

Hen inledde sina pianostudier vid Villmanstrands musikinstitut. Efter de professionella studierna vid musikakademin i Villmanstrand och Prag tog hen sin magisterexamen vid Guildhall School of Music i London 2001-03, med inriktning på körrepertoar och kammarpianist.
Förutom sitt arbete som kammarpianist och körpétiteur har Taru arbetat som repetitionspianist för National Baletten och som pianist för olika sommarkurser och evenemang. Hen har varit tävlingspianist för Toivo Kuula Sångtävlingen sedan 2012. Taru Ritavesi vann 2002 Cunard Carpathia Award vid Guildhall School i London och 2006 Kangasniemi Musikveckornas Lied Piano tävlingen. Sedan hösten 2006 arbetar hen som ackompanjatör och pianolärare vid Borgånejdens musikinstitut.